Ploegleider

Employer
Indaver
Location
Molenweg, 9130 Beveren, België
Type contract
Permanent

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als ploegleider vorm je een echte tandem met je assistent ploegleider. Je leidt een ploeg operatoren en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de ploegtaken en ploegwerking. Aan het begin van de shift zorg je ervoor dat je over alle info beschikt om je team te briefen. Je bespreekt de planning en de taakverdeling en je waakt erover dat de installaties zo efficiënt mogelijk draaien. Je zorgt voor een correcte rapportering van de uitgevoerde taken, verwerkingen en storingen in het kader van een optimale shiftoverdracht. Je staat mee in voor het garanderen van een veilige werkomgeving en je neemt een voorbeeldrol op.

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

Als ploegleider ben je verantwoordelijk voor de dagdagelijkse operaties van de verwerkingsinstallaties. Veiligheid en efficiëntie zijn voor jou topprioriteit. Je brengt operationele problemen in kaart en denkt mee na over oplossingen. Je waakt samen met je assistent ploegleider over een goede teamsfeer binnen de ploeg, binnen de afdeling en in de samenwerking met andere afdelingen. Je coacht en motiveert je ploeg en neemt een sturende rol op in het realiseren van de ploegdoelstellingen

Hoe maak je het verschil?

  • Je hebt minimaal een TSO-diploma in een technische richting, bij voorkeur aangevuld met 7dejaar chemische procestechnieken of bachelor (of gelijkwaardig door ervaring)
  • Je bent goed in plannen en organiseren, bent stressbestendig en durft beslissingen te nemen
  • Je bent communicatief en hebt ervaring in leiding geven en kan mensen verbinden.

Wat bieden wij jou?

  • Een boeiende en veelzijdige job met verantwoordelijkheid
  • Een competitief salarispakket
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen; wij investeren graag in onze collega’s
  • Goede balans tussen werk en privé.

Waar kom je te werken?

Wie aan afvalverwerking doet, moet aan de toekomst denken. Dat bewijzen Indaver en Veolia. Onder de naam SVEX baten deze hoogtechnologische bedrijven in Beveren samen een roosteroven voor de thermische verwerking van huishoudelijk en vergelijkbaar afval uit. Ook een innovatieve wervelbedinstallatie voor de thermische verwerking van hoogcalorisch afval en slib en een installatie voor de verbranding van houtafvalstoffen wordt op hetzelfde terrein geëxploiteerd door SVEX. Intensieve terugwinning van energie en recuperatie van materialen staan daarbij voorop.

In Doel kom je terecht in een team van toegewijde collega’s die belang hechten aan een open communicatie en informele werksfeer.

Samen zorgen voor een zuivere toekomst