Finance Specialist

Employer
Indaver
Location
Molenweg, 9130 Beveren, België
Type contract
Permanent

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als Finance Specialist ondersteun je de Financieel Manager van de site op vlak van controlling, energiecontractbeheer en business development. Zo ben je verantwoordelijk voor de budgettering en rapporteer je de financiële cijfers aan het management en de partners binnen SVEX, SLECO en E-Wood. Je volgt de wet- en regelgeving van de diverse overheden op en informeert de directie over wijzigingen hiervan. Je draagt zorg voor het energiecontractbeheer en doet hierin voorstellen voor optimalisaties. Waar mogelijk verbeter je bestaande financiële procedures en instructies. Ook in de verdere digitalisering van de afdeling zorg jij voor de verbetertrajecten. Je onderzoekt de (economische) haalbaarheid van nieuwe projecten en je volgt marktontwikkelingen in de energievalorisatie en klimaatuitdagingen nauwgezet. Jouw kennis deel je met de relevante collega’s en interne klanten.

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

De exploitatie van Doel ligt in handen van verschillende partners. Daarnaast is onze site in Doel een complexe energieproductiesite in een snel veranderende markt, je hebt hier dan ook oog voor. De productieresultaten hebben aanzienlijke impact op de energieopbrengsten en daarmee op de algemene resultaten. Jij beschikt dan ook over het analytisch vermogen om de operationele en energetische parameters te koppelen aan het financiële verhaal. Om dit te doen weet je de juisten interne en externe stakeholders te betrekken. Je hebt een sterke financiële bagage maar weet deze te koppelen aan operationele en technische parameters. Je komt terecht in een functie waar ruimte is voor initiatief en het verbreden van je kennis.

Hoe maak je het verschil?

  • Je hebt een master in een economische richting, bij voorkeur handelsingenieur.
  • Je hebt technische affiniteit en interesse
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in een industriële context
  • Je hebt uitgebreide kennis van de energiemarkt of bent bereid deze op te doen
  • Je beschikt over analytisch vermogen, cijfermatig inzicht en goede kennis van Excel.
  • Je beheerst technisch Engels zowel actief als passief.

Wat bieden wij jou?

  • Een boeiende en veelzijdige job met verantwoordelijkheid die gepast wordt vergoed.
  • Elke dag een goed gevoel omdat je bijdraagt aan een duurzame toekomst.
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, wij investeren graag in onze collega’s.
  • Goede balans tussen werk en privé.
  • Deels thuiswerken is in overleg mogelijk.

Waar kom je te werken?

In Doel exploiteren INDAVER en VEOLIA onder de naam SVEX een hoogtechnologische roosteroven voor de thermische verwerking van huishoudelijk en vergelijkbaar afval. Ook de innovatieve wervelbedinstallatie diehoogcalorisch afval en slib thermisch verwerkt en de recent opgestarte biomassacentrale worden door SVEX uitgebaat. Het terugwinnen van energie en de recuperatie van materialen staan hierbij centraal.In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Financieel manager van de site Doel.

Samen zorgen voor een zuivere toekomst