Laborant Plastics2Chemicals (P2C)

Employer
Indaver
Location
Poldervlietweg 5, 2030 Antwerpen, België
Type contract
Permanent

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Momenteel bouwt Indaver Plastics2Chemicals (P2C) een nieuwe installatie in Antwerpen met bijhorend nagelnieuw labo. Met haar P2C project in de haven van Antwerpen zal Indaver afgedankte kunststoffen recupereren, gebruik makend van chemische recyclingtechnologie. P2C zal polyolefinen en polystyreen recyclen tot grondstoffen van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor verdere verwerking tot voedselveilige kunststofverpakkingen. Als laborant P2C werk je mee aan de opstart van het QC programma. Je draagt bij tot de ingebruikname van analytische apparatuur (GC, XRF,…), voert methode validaties uit en bouwt hierbij de nodige expertise op. Bij de opstart van de P2C installatie verschuift je focus naar het nauwkeurig uitvoeren van productie- en kwaliteitsanalyses evenals analyses in het kader van procesverbeteringsprojecten. Daarnaast draag je als laborant bij Indaver ook bij tot de dagelijkse staalnames en analyses van andere externe afvalstoffen. Ook de correcte registratie, evaluatie en rapportage van de verkregen resultaten vallen onder jouw werkzaamheden.

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

Je voert analyses nauwkeurig uit en evalueert de resultaten kritisch ten opzichte van de onderzoek verwachtingen of normwaarden. Je communiceert helder naar je collega’s niet enkel vanuit een uitvoerende rol maar ook als een kritische meedenker. Je bent een flexibele teamspeler. Je raakt niet van slag als bij een test niet alles volgens plan verloopt en gaat zelf op zoek naar een oplossing. Veiligheid is voor jou van cruciaal belang.

Hoe maak je het verschil?

  • Je hebt minimaal een bachelor in scheikunde, bij voorkeur de specialisatie chemie en met het denkniveau van een master.
  • Je beschikt bij voorkeur over enkele jaren ervaring met analytische instrumenten bestemd voor de petrochemische industrie.
  • Je bent sterk analytisch en werkt nauwkeurig
  • Je bent een teamspeler en stelt je flexibel op.
  • Je werkt vlot met MS Office, kennis van LIMS is een pluspunt.

Wat bieden wij jou?

  • Een boeiende en veelzijdige job met verantwoordelijkheid die gepast wordt vergoed.
  • Elke dag een goed gevoel omdat je bijdraagt aan een duurzame toekomst.
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen; wij investeren graag in onze collega’s.
  • Goede balans tussen werk en privé.

Waar kom je te werken?

Indaver is een internationale afvalverwerker en -beheerder die inzet op een duurzame circulaire toekomst. P2C is de nieuwe recycle-installatie van Indaver in Antwerpen waar ingezamelde kunststof afvalstromen worden opgewerkt tot waardevolle basischemicaliën voor de industrie. Je komt in Antwerpen te werken in een jong en dynamisch team. Er heerst een goede, informele sfeer met een open communicatie. Iedereen neemt zijn/haar verantwoordelijkheid.

Samen zorgen voor een zuivere toekomst