Teamleider Labo (milieu)

Employer
Indaver
Location
Poldervlietweg 5, 2030 Antwerpen, België
Type contract
Permanent

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als Teamleider labo (milieu) ben je verantwoordelijk voor het superviseren en opvolgen van emissiemetingen alsook van chemische analyses van nevenstromen van de afvalverwerking. Je stelt duidelijke prioriteiten op basis van de haalbaarheid op dat moment en coördineert verbeterprocessen. Je volgt de kwaliteit in brede zin op met als doel de dienstverlening op een meet- en beheersbare manier sturen en optimaliseren. Je wordt expert binnen je vakgebied (voornamelijk emissiemetingen) en je bespreekt resultaten met collega’s van verschillende afdelingen. Je bereidt milieurapportages voor en verleent milieu-gerelateerde technische adviezen voor verschillende Indaver sites. Je zorgt ervoor dat de emissielabo’s in goede staat blijven door het onderhoud en investeringsprogramma’s nauwgezet op te volgen. Je leidt, coördineert en motiveert je team en je treedt op als back-up voor de andere team leiders binnen het labo.

 

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

Als teamlead labo ben je zowel analytisch sterk als een goede coach. Je bent altijd beschikbaar om je team bij te staan met raad en daad. Je bouwt expertise op en weet die expertise over te brengen zowel naar je teamleden als naar andere afdelingen. Hiervoor krijg je in je starttraject uitvoerige opleiding alsook begeleiding van je ervaren collega’s.

 

Hoe maak je het verschil?

  • Je hebt een Master diploma Industrieel ingenieur, Bio-ingenieur of chemie met een eerste werkervaring of een Bachelor diploma scheikunde met minimum een 5-tal jaren ervaring als laborant, bij voorkeur met betrekking tot emissiemetingen.
  • Je hebt leidinggevende capaciteiten. Je stuurt, coacht en motiveert je teamleden op dagelijkse basis en beschikt over goede communicatievaardigheden.
  • Je bent zeer kritisch t.a.v. meetresultaten en integer.
  • Je bent dynamisch, veelzijdig en stressbestendig.

 

Wat bieden wij jou?

  • Werk in een boeiend, hoogtechnologisch bedrijf.
  • Een veelzijdige job met verantwoordelijkheid.
  • Een competitief salarispakket.
  • Ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Een goede work life balance.

Waar kom je te werken?

Indaver is een internationale afvalverwerker en -beheerder die inzet op een duurzame circulaire toekomst. Het labo in Antwerpen analyseert externe afvalstromen en verzorgt de interne zorgprogramma’s met betrekking tot lucht, water, bodem, interne afvalstoffen en industriële hygiëne. Hiervoor worden een uitgebreide range aan chemische analysetechnieken gebruikt zoals ion chromatografie, ICP, BOM calorimetrie, GCMS & LCMSMS. Als Teamleider Labo maak je deel uit van een team van 5 teamleiders en rapporteer je aan de lab manager.

Samen zorgen voor een zuivere toekomst